Výčepní zařízení LINDR PYGMY 15/K
PIVNÍ-CHLAZENÍ.CZ
HK Plus s.r.o.
Veverkova 1343/1,
Hradec Králové 500 02

Mobil: +420 774 527 839
Telefon: +420 495 582 100

web: www.chlazeni-pivo.cz
Úvodní stránka » Sanitace

Sanitace a číštění výčepního zařízení

Základní pravidla čištění a sanitace pivního chlazení

  • Po každém použití nápojové vedení chladiče propláchněte tlakem vody, pro snadnější propláchnutí použijte sanitační adaptér dle druhu Vašeho naražeče.
  • Jednou za dva měsíce nebo cca po 10 použitích doporučujeme chladič vysanitovat chemicky. Sanitaci můžete provést sami pomocí sanitačního soudku a sanitačního roztoku.
  • Každé 2 měsíce je potřeba kontrolovat čistotu kondenzátoru, případné nečistoty ofouknout tlakem vzduchu, nebo vyčistit ometením, v opačném případě hrozí snížení chladicího výkonu, nebo poškození chladiče.
  • Nerezový povrch doporučujeme čistit přípravkem SITOL na kovy, sklo a zrcadla.

Sanitace v praxi - video

Sanitace vodou pomocí sanitačního adaptéru

Sanitační adaptér bajonet

  1. Sanitační adaptér připojte k vodovodnímu řádu pomocí ½“ hadice.
  2. Až dotočíte sud narazte naražeč do sanitačního adaptéru.
  3. Otevřete páku výčepního kohoutu a čekejte dokud z něj nepoteče čistá voda (vypláchnou se všechny zbytky nápoje a částečně usazeniny).

 

Chemicky pomocí sanitační sady

Sanitační sada

  1. Připravte si sanitační sadu
  2. Odšroubujte hlavici ze sanitačního soudku, do soudku nalijte zředěný sanitační roztok v předepsaném poměru (obvykle 1:80).
  3. Našroubujte zpět hlavici na sanitační sud, naražte naražeč a natlakujte stejným způsobem jako když narážíte sud s nápojem.
  4. Otevřete páku výčepního kohoutu a čekejte dokud sanitační roztok nevytlačí zbytky nápoje.
  5. Roztok nechte cca 20 minut působit. Po 20 minutách odražte naražeč, vložte do hadice za naražeč sanitační kuličku a „prožeňte" ji vedením.
  6. Nezapomeňte z výčepního kohoutu rozdělat kompenzátor pro snazší vyndání sanitační kuličky.
  7. Postup opakujte podle míry znečištění.
  8. Potom nalijte do sanitačního soudku čistou vodu min.5 litrů a vedení vypláchněte.
  9. Při sanitaci nezapomeňte na výčepní kohout a naražeč. Je potřeba je rozbrat, namočit do sanitačního roztoku a důkladně vyčistit a odstranit všechny usazeniny.

POZOR! Při sanitaci musí být chlazení vždy vypnuto a proplachovat vodou max.30°C.

Konfigurátor - sestavte si chlazení PYGMY 25/K na míru Objednat on-line

Produktový list

Produktový katalog PYGMY 15/K Stáhňete si produktový list PYGMY 25/K. Stáhnout

Kontakt

+420 495 582 100
+420 774 527 839
info@chlazeni-pivo.cz